De transportsector heeft het tweede kwartaal 21,5% meer omzet gemaakt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Deze sterke groei komt met name doordat er afgelopen jaar tal van coronamaatregelen golden. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2019 - dus nog een jaar voor de coronacrisis - ligt de omzet van de branche ruim 4% lager.

Vooral de taxibranche en de luchtvaart hebben een sterk herstel laten zien in het afgelopen kwartaal. Opslag- en expeditiebedrijven profiteerden ook van de versoepelingen, en de daaropvolgende toename in bedrijvigheid. Hetzelfde geldt voor wegvervoerders, die een omzetstijging van bijna 19% noteerden. Ook parkeerbedrijven zagen een stijging in omzet, omdat mensen vaker gingen winkelen.

Volgens het CBS zijn transportbedrijven over het algemeen positief over het derde kwartaal. Dat geldt niet voor de post- en koeriersbedrijven. Bijna driekwart verwacht minder omzet te draaien in het lopende kwartaal doordat de fysieke winkels weer open zijn. Mogelijk zal de online verkoop en daarmee de bezorging van artikelen daardoor teruglopen.

 

Heeft u vragen over transportrecht? Neem gerust contact op met een van onze advocaten.

 

Bron: nu.nl

16 september 2021