FNV stapt namens twaalf voormalige medewerkers van Deliveroo naar de rechter om een nabetaling te eisen. Deze medewerkers werkten in 2015 tot 2018 in loondienst bij Deliveroo en verdienden rond het minimumloon. Het hof heeft eerder dit jaar bepaald dat Deliveroo-medewerkers onder de cao Beroepsgoederen vervoer vallen. FNV wil er voor zorger dat Deliveroo zich ook daadwerkelijk aan die cao houdt.

Deliveroo had tot medio 2018 bezorgers in dienst, maar stopte daar toen mee. Wie nog voor Deliveroo wilde werken moest zzp-er worden. De rechter oordeelde eerder dit jaar in hoger beroep dat de bezorgers geen zzp’er zijn en dus recht hebben op een arbeidscontract.

Dit betekent dat alle bezorgers die voor Dilveroo hebben gewerkt nabetaling kunnen eisen. Deliveroo maakte voorheen gebruik van schijnzelfstandigen, waardoor de bezorgers geen vast uurloon, toeslagen of vakantiegeld konden krijgen. Bovendien betaalden zij geen sociale premies en verzekeringen.

Deze maand werd een Europees wetsvoorstel gepresenteerd dat schijnzelfstandigheid moet tegen gaan en in het nieuwe regeerakkoord staat dat de overheid beter gaat handhaven.

 

Heeft u vragen het arbeidsrecht? Neem dan gerust contact op met een van onze advocaten.

 

Bron: Nieuwsblad Transport

Datum: 29 december 2021