top of page

Transport & logistiek recht

Transport & logistiek recht - Wolfs Advocaten Maastricht
Transport & logistiek recht - Wolfs Advocaten Maastricht

Logistiek

Logistiek omvat meer dan alleen transport van de ene naar de andere plek. Logistiek ziet op het algemene beheer van de beweging van goederen en diensten. Vervoer, laden en lossen, expeditie, opslag/bewaarneming, bijkomende werkzaamheden als assemblage en verpakking, voorraadbeheer en douaneactiviteiten vallen hier allemaal onder.

 

Gevolg hiervan is dat logistieke operaties niet enkel in de praktijk, maar ook juridisch zeer complex zijn. Zo kan het zo zijn dat op enkele onderdelen van de logistieke operatie dwingend (verdrags)recht van toepassing is, terwijl voor andere onderdelen de contractsvrijheid geldt. Het contractueel vastleggen van de afspraken tussen de opdrachtgever en de logistiek dienstverlener is daarom van cruciaal belang. Wolfs Advocaten helpt u graag verder. 

Meer weten?

Neem dan gerust contact op met John Wolfs.

Transport

Transport kent veel verschillende vormen. Denk hierbij aan luchtvervoer, binnenvaart, wegvervoer en spoorvervoer. Elke transportmogelijkheid kent eigen toepasselijke regels en branchevoorwaarden. Wolfs Advocaten is bekend met al deze vormen van transport en de toepasselijke wet- en regelgeving.

Wolfs Advocaten staat cliënten bij in allerhande kwesties op het gebied van het transportrecht. Wolfs Advocaten biedt ondersteuning aan cliënten bij aansprakelijkheidskwesties, zowel in als buiten rechte. Daarbij zoekt zij naar de meest bevredigende oplossing voor de cliënt.

 

Daar waar in het buitenland geprocedeerd moet worden, maakt Wolfs Advocaten gebruik van haar internationale netwerk.

 

Naast aansprakelijkheidskwesties biedt Wolfs Advocaten op andere wijze ondersteuning aan cliënten. Denk hierbij aan het opstellen van overeenkomsten voor vervoer en expeditie, het opstellen van algemene voorwaarden en het adviseren over de meest uiteenlopende onderwerpen op het gebied van het transportrecht. 

Onderwerpen

bottom of page