top of page

Belastingdienst treft maatregelen in coronatijd

Bijgewerkt op: 9 aug. 2023

Ook de Belastingdienst heeft een aantal regelingen aangepast vanwege het coronavirus. Deze regelingen zijn vooral gericht op het verlenen van uitstel van betaling en versoepeling van bepaalde voorwaarden. De regelingen gelden voor ondernemers, zzp’ers en eenmanszaken. Wanneer een ondernemer in de problemen is gekomen door de coronacrisis, kan deze op een vereenvoudigde wijze uitstel van betaling aanvragen. Het gaat om drie maanden uitstel, waarnaar een betalingsregeling kan worden getroffen.


Zo kan een ondernemer met een aanmerkelijk belang in een B.V. tijdelijk het gebruikelijke loon verlagen om zo minder belastingdruk te voelen.


Een andere belangrijke regeling is het urencriterium. Heeft u als ondernemer de gebruikelijke 24 uur per week niet gehaald omdat uw opdrachten terugliepen door corona? Dan mag u alsnog doen alsof u 24 uur per week in de onderneming heeft gestopt, om zo gebruik te kunnen blijven maken van diverse ondernemersaftrekkingen.


Meer weten?


Wilt u meer weten over bepaalde belastingvoordelen ten tijde van corona? Neem gerust contact op met één van onze advocaten.

Comments


bottom of page