top of page

Vacature (gevorderd) advocaat-stagiair / juridisch-medewerker

(Bijna) afgestudeerd en op zoek naar een uitdaging? Of toe aan een nieuwe prikkelende omgeving? Wolfs Advocaten is altijd op zoek naar een nieuwsgierig en ambitieus juridisch talent.

 

Wolfs Advocaten is een nichekantoor dat zich richt op de branches internationale handel, transport, logistiek en douane. Het transport- en douanerecht zijn belangrijke rechtsgebieden waarmee wij ons dagelijks bezighouden. Zo procederen we bijvoorbeeld regelmatig tegen de Douane / Belastingdienst namens een breed pallet aan gerenommeerde cliënten.

 

In het douanerecht komen civiel en fiscaal recht samen. De praktijk van Wolfs Advocaten is dus heel divers: algemene privaatrechtelijke vraagstukken, meer gespecialiseerde (bijvoorbeeld vervoersrechtelijke en verzekeringsrechtelijke) vraagstukken en fiscale vraagstukken zoals de heffing van douanerechten (invoerrechten) maar ook de heffing van btw en accijnzen. Het zwaartepunt binnen ons kantoor is civielrechtelijk.

 

We zijn op zoek naar een fulltime juridisch medewerker met uitzicht op een beëdiging tot advocaat-stagiair of een (gevorderd) advocaat-stagiair. Het is een unieke kans om te werken op een internationaal georiënteerd advocatenkantoor.

 

Kennis van het transportrecht en het douanerecht (of indirecte belastingen in het algemeen) is geen vereiste, maar wel een pré.

 

Daarnaast is affiniteit met sociale media / marketing een pré.

 

Verder vinden we het belangrijk dat je zowel de Nederlandse als de Engelse taal goed beheerst.

 

Waar ga je werken?
Onze hoofdvestiging is in Maastricht. Ook hebben wij een vestiging in Amsterdam. Wij zijn op zoek naar kandidaten die zoveel mogelijk vanuit Maastricht hun werkzaamheden uitoefenen. Thuiswerken behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Wel is teamgevoel voor ons heel belangrijk en daarvoor is regelmatige fysieke aanwezigheid op kantoor een vereiste.

 

Wat zijn jouw werkzaamheden?
Je voert gesprekken met cliënten, schrijft zelfstandig adviezen, schrijft zelfstandig processtukken, begeleidt onderhandelingen en woont waar nodig zittingen bij. Niettemin hanteren wij zo veel mogelijk een zogenaamd ‘vier-ogen-beleid’. Samen leveren we de beste kwaliteit!


Ook andere werkzaamheden worden door jou verricht. Denk aan het schrijven van blogberichten, kennisdeling intern en extern en het leveren van input tijdens de vaste jurisprudentielunch.

Acquisitie is belangrijk, essentieel zelfs. Daarom biedt Wolfs Advocaten ook de mogelijkheid tot het met regelmaat bijwonen van (inter)nationale congressen, het participeren in businessclubs en het bezoeken van de congressen van onder meer het internationale netwerk IR Global, waarvan wij actief lid zijn.

 

Interesse?
Spreekt het bovenstaande jou aan? Stuur een e-mail met bijgevoegd een curriculum vitae naar info@wolfsadvocaten.nl ter attentie van John Wolfs.


Als je voorafgaand aan je formele sollicitatie vragen hebt, kun je vertrouwelijk contact opnemen met John Wolfs (j.wolfs@wolfsadvocaten.nl).  

Wolfs Advocaten is een niche kantoor dat zich richt op de branches internationale handel, transport en logistiek. Het transport- en douanerecht zijn belangrijke rechtsgebieden waarmee wij ons dagelijks bezig houden. Kennis van handelsrecht en aansprakelijkheidsrecht behoort tot onze basisuitrusting. Maar omdat wij de branche in haar totaliteit bedienen, kan kennis van het verzekeringsrecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht ook opportuun zijn. Kennis van de Engelse taal is een vereiste; kennis van de Duitse taal strekt tot aanbeveling. Van de commercieel ingestelde advocaat-stagiaire verwachten wij bij voorkeur kennis op het gebied van het transportrecht, verzekeringsrecht en/of douanerecht.

Vacatures

Wil jij nationale en grensoverschrijdende zaken behandelen en kun jij je vinden in de tekst van deze vacature?

Type:

Fulltime

Plaats:

Maastricht

Advocaat-medewerker

Wil jij nationale en grensoverschrijdende zaken behandelen en kun jij je vinden in de tekst van deze vacature?

Type:

Fulltime

Location:

Maastricht

Advocaat-

stagiaire

bottom of page